separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Podzemni prolazi biće u rukama Direkcije za građevinsko zemljište


Zamenik gradonačelnika Goran Vesić najavio je danas da će Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda ubuduće biti odgovorna za podžemne prolaze u gradu.


Vesić je rekao da se doskora nije znalo ko održava podžemne prolaze, što je stvaralo dosta problema.

- Trebaće malo vremena da se sve reši zakonski, ali je važno to što će Direkcija biti odgovorna i nadležna i imati obavezu održavanja podžemnih prolaza u Beogradu - rekao je Vesić. 

Govoreći o tržnom centru u Čumićevoj ulici, Vesić je rekao da se radi o privremenom objektu kojem je istekla građevinska dozvola, ali i da Grad ima samo deo vlasništva nad njim, dok su delom to privatni subjekti. 

Vesić je pojasnio da postoje dve opcije kako da se reši taj problem - da se taj tržni centar sruši i da se tu izgradi nešto drugo, i druga da se, u saradnji sa Evropskom unijom obezbedi novac za rekonstrukciju i da to postane umetnička kolonija u centru grada. 

- Da to bude mesto gde će slikari imati svoje izložbe, gde će građani moći da kupe stare ploče, gde će se okupljati umetnici koji se bave modernim dizajnom - rekao je Vesić, a saopštila Gradska uprava. 

On smatra da je druga varijanta bolja i da nema potrebe da se ruši tržni centar, ali da se o tome još razgovara i da će se ubrzo doneti odluka.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti