separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

PAKLENI DANI PRED NAMA -  Vrele noći, vetra ni na vidiku, a krajem nedelje NAGLI PREOKRET!


Tropske temperature, noći na 25-26 stepeni, narandžasti meteo alarm, potencijalno nepredvidivo nevreme, kao i izuzetno visok nivo UV zračenja, to je ono što nas očekuje u paklenom finišu nedelje.


Posle dužeg perioda kišnih dana usledile su visoke temprerature praćene velikom vlažnošću vazduha, a pravi temperaturni pakao nam tek sledi do kraja ove nedelje. Od danas do nedelje živa u termometru će ići i preko 35. podeoka!

Računajući i ove do sada, imaćemo najmanje 11 vezanih tropskih dana (temperature preko 30 stepeni) u prvoj polovini juna, pa se mnogi već pitaju šta onda da očekuju u julu i avgustu koji slove za najtoplije mesece u godini.

- Od četvrtka do kraja nedelje sunčano i tropski toplo. Od sledeće nedelje očekuje nas pad temperature za nekih sedam-osam stepeni, tako da možemo reći da će se one vratiti u neke normalne vrednosti za ovaj period godine - kaže meteorolog Đorđe Đurić i dodaje da je moguća češća pojava padavina u toku naredne sedmice.

Ako se ostvare prognoze meteorologa, do kraja nedelje ćemo imati više dana sa temperaturom preko 35 stepeni nego cele 2018. godine. Lane, naime, živa u termometru u prestonici nijednom nije otišla preko 35. podeoka. Spasa od vrućine neće biti ni na planinama jer se i na Zlatiboru očekuju temperature od oko 30 stepeni.

- Neće biti olakšanja čak ni u vidu vetra, koji bi mogao da bude slab ili umeren. Vlažnost vazduha biće manja i ne bi trebalo da predstavlja problem. Osveženje će stići tek naredne nedelje, kada će temperatura biti za pet do osam stepeni niža, ali neće biti prijatnije. Tada će biti velika vlažnost vazduha, a biće i pljuskova sa grmljavinom - rekao je meteorolog Nedeljko Todorović.

Da je situacija ozbiljna potvrđuje i narandžasti meteo alarm koji će biti na snazi od četvrtka i to u celoj Srbiji, a to, kako stoji na sajtu RHMZ, znači da će “vreme biti opasno.”

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova, kao i pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

Najtopliji 18.6.1918.

Naredni dani biće jedni od najtoplijih svih vremena, barem kada je jun mesec u pitanju. Prema dostupnim podacima, najtopliji junski dan ikada zabeležen u Beogradu bio je 18.6.1918. godine kada je izmereno 38 stepeni.

Nenajavljeno nevreme

Izuzetno jako i nenajavljeno nevreme pogodilo je prethodnih dana pre svega Hrvatsku i Sloveniju, a pljuskova koji “nisu bili u planu” bilo je i po Srbiji. Meteorolozi upozoravaju da bi i u naredna dva dana, u nekim delovima naše zemlje, moglo da dođe do sličnog nevremena. Nenajavljenog.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti