separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

AVIONU OTKAZAO MOTOR NA NEBU IZNAD RUSIJE: Novi incident Boinga 737


Avion „Boing 737-800“ morao je danas hitno da sleti u grad Siktivkar, na severozapadu Rusije, a prema nepotvrđenim informacijama, razlog je otkazivanje motora, preneo je Sputnjik.


- Dogodilo se vanredno sletanje u Siktivkar. U toku je istraga, prema preliminarnim podacima, kvar motora je razlog za hitno sletanje - rekao je portparol Ruskog istražnog odbora.

Avion, koji je za Moskvu putovao iz grada Mirni, koji se nalazi na istoku Rusije, nalazi se na aerodromu Siktivkar, a putnici su sigurni i nepovređeni, rekao je zvaničnik.

Ovaj incident dogodio se nakon što je šef „Rosavijacije“ Aleksandar Neradko rekao novinarima u četvrtak da je Savezna agencija za vazdušni saobraćaj Rusije zabranila letove aviona „Boing 737 MAKS“ u ruskom vazdušnom prostoru do daljeg.

Prethodnih dana veliki broj zemalja zabranio je letove aviona ovog modela u svom vazdušnom prostoru, a brojne vlade prizemljile su „Boing 737 MAKS 8“ posle tragedije u Etiopiji, u kojoj je poginulo 157 putnika i članova posade iz 30 zemalja.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti