separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

PALMA: UPOZNATI SVE PARTIJE ČLANICE EVROPSKOG PARLAMENTA SA ISTINOM O KOSOVU I METOHIJI I PRAVIM STANJEM STVARI NA TERENU


Dragan Marković Palma predvodio delegaciju Jedinstvene Srbije u Sofiji u razgovoru sa delegacijom Bugarske socijalističke partije koja je članica Evropskog parlamenta


Danas je u sedištu Bugarske socijalističke partije u Sofiji održan sastanak delegacija Jedinstvene Srbije, na čelu sa sa njenim predsednikom i narodnim poslanikom Draganom Markovićem Palmom i Bugarske socijalističke partije koju je predstavljao zamenik predsednika te partije i potpredsednik Narodne Skupštine Republike Bugarske Valeri Jablianov.

Tom prilikom Marković je istakao da su odnosi dve bratske države dobri, te da predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Bugarske Bojko Borisov dobro sarađuju. 

- Jedinstvena Srbija se ne meša u unutrašnju politiku Bugarske, želi dobru saradnju sa svim političkim partijama ne samo u Bugarskoj, već i u celoj Evropi i svetu i susret dve partije rezultat je obostrane želje da bliže sarađuju. Bugarska socijalistička partija ima predstavnike u Evropskom parlamentu i ja vas molim da vaši poslanici u toj evropskoj instituciji podignu glas o nepravdi koja se sprovodi nad Srbijom. Srbija i problem Kosova i Metohije često su na dnevnom redu Evropskog parlamenta. Srbija je ispunila sve svoje međunarodne obaveze, a Albanci sa Kosova ne sprovode ni jednu tačku Briselskog sporazuma, krše CEFTA sporazum i uvode sulude takse od 100%, krše Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju - rekao je Marković i dodao: 

- Po kom to međunarodno - pravnom aktu Kosovo ukida granice sa Republikom Albanijom i formira vojsku takozvanog Kosova?" upitao je Marković, koji je istakao da želi da u direktnim razgovorima sa predstavnicima partija koje su članice Evropskog parlamenta iznese istinu i pravo stanje stvari na terenu.”Nakon što je američki Stejt department u godišnjem izveštaju istakao da neprekidno traju napadi na Srbe i Srpsku pravoslavnu crkvu na Kosovu i Metohiji i da kosovske vlasti onemagućavaju povratak raseljenih, očekujem da se sličan izveštaj nađe i u Evropskom parlamentu.

- Najvažniji ekonomski projekat naše dve države je gasovod “Južni tok”, koji će naše dve zemlje i region učiniti energetski stabilnim i tranzit gasa preko Bugarske i Srbije doneće veliku ekonomsku korist našim državama - istakao je Marković.

Autor: Pink.rs

Predsednik Jedinstvene Srbije je pohvalio Bugarsku socijalističku partiju, koja je najveća opoziciona partija u Bugarskoj, za njen konstruktivan pristup na političkoj sceni Bugarske. "Za razliku od opozicije u Srbiji koja neargumentovano kritikuje sve u Srbiji, vi podržavate i čak pokrećete brojne projekte i zakone koji su od državnog interesa. To je primer ispravnog opozicionog nastupa.", rekao je Marković.

Predsednik Jedinstvene Srbije je pozvao delegaciju Bugarske socijalističke partije da poseti Srbiju i da se tom prilikom potpiše sporazum o saradnji dveju partija.

JABLIANOV: SRBIJA JE PO EKONOMSKIM, KULTURNIM I ADMINISTRATIVNIM KRITERIJUMIMA SPREMNA ZA ČLANSTVO U EVROPSKOJ UNIJI

Zamenik predsednika Bugarske socijalističke partije i potpredsednik Narodne Skupštine Republike Bugarske Valeri Jablianov, poželevši dobrodošlicu visokoj delegaciji iz Srbije, istakao je da je Srbija po svim kriterijumima spremna za članstvo u Evropskoj uniji, ali da se pred nju stavljaju antinacionalni i antidržavni uslovi.

- Srbija je po ekonomskim, kulturnim i administrativnim kriterijumima spremna za članstvo u Evropskoj uniji, ali se pred nju stavljaju antinacionalni i antidržavni uslovi. Reč je sada o političkom procesu u kome Srbija treba da iznađe pravi put - istakao je Jablianov.

- Bugarska socijalistička partija se oduvek zalagala za najbolje moguće odnose dve bratske države, podržava evropski put Srbije, protivila se bombardovanju Srbije, organizovala demonstracije protiv bombardovanja i svesna je važnosti nacionalnog pitanja na Balkanu - rekao je Jablianov.

Jablianov je sa zadovoljstvom prihvatio poziv predsednika Jedinstvene Srbije i narodnog poslanika Dragana Markovića Palme da delegacija Bugarske socijalističke partije poseti Srbiju. Domaćine, Bugarsku socijalističku partiju pored Jablianova predstavljali su i Stanislav Vladimirov, narodni poslanik i predsednik parlamentarne grupe bugarsko - srpskog prijateljstva i Vasil Stanimirov predsednik opštine Kovačevci sa kojom grad Jagodina ima izuzetno dobre odnose.

U delegaciji koju je predvodio Dragan Marković Palma bili su i Života Starčević, portparol Jedinstvene Srbije, Goran Milosavljević načelnik Pomoravskog okruga i Marko Maljković direktor Doma učenika u Jagodini.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti