separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Skandal u Beču: Delegacije Srbije i Španije napustile međunarodnu konferenciju ZBOG KOSOVA BEZ ZVEZDICE


Delegacija Odbora za spoljne poslove srpskog parlamenta napustila je danas, zajedno sa delegacijom španskog parlamenta, Međuparlamentarnu konferenciju o zajedničkoj spoljnoj i bezbednosnoj politici EU u Beču, zbog načina kako je na skupu predstavljeno Kosovo.


Srpsku delegaciju predvodi predsednik Odbora Žarko Obradović. Delegacije parlamenata Srbije i Španije protestvovale su zbog predstavljanja privremenih institucija iz Prištine sa zastavom i nazivom "Kosovo" bez zvezdice, navodi se u saopštenju Skupštine Srbije. 

Konferencija se održava u okviru šestomesečnog predsedavanja Republike Austrije Savetom Evropske unije. 

Srpska delegacija je juče, uoči održavanja Konferencije, a nakon obaveštenja o listi učesnika, uputila zahtev da predstavnici privremenih organa iz Prištine budu predstavljeni u skladu sa Sporazumom o regionalnom predstavljanju. 

Iste stavove imala je i delegacija Parlamenta Kraljevine Španije. Kako organizator, Parlament Republike Austrije, nije želeo da uvaži zahtev dveju delegacija, predstavnici Narodne skupštine Republike Srbije i Parlamenta Kraljevine Španije napustili su zasedanje.

 - Organizator nije ispoštovao ni statut Konferencije koji predviđa da status posmatrača mogu imati samo države kandidati za članstvo u EU ili države članice NATO - ističe se u saopštenju.  

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti