separator
Info
ZABAVAAKTUELNO

vesti

Izraelska policija tvrdi da ima dokaze za mito u aferi nemačkih podmornica


Izraelska policija saopštila je danas da je našla dovoljno dokaza da se podigne optužnica protiv advokata i čoveka od poverenja premijera Izraela Benjamina Netanjahua, Davida Šimrona u posredovanju u korupciji.


Policija je preporučila da se podigne optužnica protiv bivšeg šefa Netanjahuovog kabineta Davida Šarana i bivšeg komandanta izraelske mornarice Eliezera Maroma, kao i dva bivša mornarička generala za slične sumnje na mito u takozvanoj aferi nemačkih podmornica, poznatoj i kao Slučaj 3000.

Afera podmornica tiče se navodne korupcije vezane za sporazum vredan dve milijarde dolara o kupovini podmornica i brodova od nemačke kompanije TisenKrup. Netanjahu je u junu ispitivan u vezi s tom aferom, ali ne kao osumnjičeni. Šimron, koji je takodje Netanjahuov lični advokat, predstavljao je nemačku kompaniju u Izraelu.

Netanjahu je ispitivan više puta po nekoliko sati i u vezi s drugim slučajevima sumnje na korupciju i policija je u februaru preporučila da se protiv njega podignu optužnice za dva slučaja. 

Izraelski lider je medjutim porekao da je primao skupe poklone, uključujući skupe cigare i šampanjac od holivudskog mogula, producenta Arnona Milhana u zamenu za usluge.

On je takodje osumnjičen da se dogovorao s izdavačem tiražnog izarelskog lista Jediot ahronota da povoljnije izveštava o njemu u zamenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika.

Vesti Minut dva

Nacionalni Dnevnik

Komični video i skrivena kamera

Komentari • 0

Komentari uvredljivog sadržaja neće biti odobreni.

korisnik

povezane vesti