AKTUELNO

Gotovo da nema dana da se na srpskim putevima ne dogodi bar jedna saobraćajna nezgoda, a poslednjih meseci Mladenovac i Obrenovac postale su "crne tačke" saobraćajnih nezgoda u Srbiji.

Od 1. do 12. avgusta tekuće godine na srpskim putevima dogodilo se čak 18.000 saobraćajnih nezgoda u kojima je 9.100 ljudi povređeno, dok je, nažalost, 282 osoba izgubilo život.

Danas i juče u beogradskim opštinama Obrenovac i Mladenovac dogodili su se teški saobraćajni udesi u kojima je jedna osoba poginula a čak destoro ih je povređeno. Ko je kriv za izazivanje ovih teških nesreća i dalje nije poznato.

Bilo kako bilo, ove dve tačke postale su "crne" za domaće vozače, a o tome svedoči i statistika.

Mladenovac

Početkom maja desila se stravična saobraćajna nesreća kod Mladenovca, u direktnom sudaru dva automobila povređeno je više osoba. Na lice mesta je, osim policije, izašlo i jedno vatrogasno vozilo, a udes je izazvao vozač koji je upravljao automobilom u alkoholisanom stanju i on je pretrpeo teže telesne povrede.

Na auto-putu, blizu isključenja za Maldenovac, u smeru ka Beogradu dogodila se teška saobraćajna nesreća 27.7.2020. godine. U udesu su učestvovala dva putnička vozila, od kojih je jedno smrskano i zakucano u bankinu, a drugo je od siline udarca završilo na livadi pored puta.

Foto: RINA.RS

Već prvih dana ovog meseca desila se još jedna teška saobraćajna nesreća kod Mladenovca u kojoj se, od siline udarca, jedan automobil prevrnuo na krov, dok je drugi probio bankinu i prešao u suprotnu traku. Saobraćaj je bio obustavljen 40 minuta.

I juče se na putu Mladenovac - Mali Požarevac desio stravičan sudar kada je vozač prilikom uključenja na autoput udario u drigi automobil, a zatim u kombi koji je prevozio radnike. U toj nesreći je 6 osoba povređeno.

Foto: Facebook.com/Printscreen

Obrenovac

U martu se kod Obrenovca desila saobraćajna nesreća nakon koje je zaustavljen saobraćaj na dogledno vreme. naime, Vozač kamiona je izgubio kontrolu i sleteo je sa puta. Kamion je završio na njivi pored puta i morala je policija da ga izvlači.

U prvoj nedelji prošlog meseca jedna osoba je poginula, a jedna je povređena u saobraćajnoj nesreći na auto-putu "Miloš Veliki", kod izlaza za Obrenovac. Sudarili su se automobil "mercedes", koji je vozio 68-godišnji turski državljanin i kamion kojim je upravljao N. S. (29). Nakon kontakta, oba vozila sletela su sa kolovoza i prevrnula se pored puta. Državljanin Turske je preminuo, a N. S. su vatrogasci spasioci izvukli iz automobila.

Foto: Pink.rs

Na žalost i ovog jutra desila se teška saobraćajna nesreća na magistralnom putu Obrenovac - Ub, kod mesta Stubline u kojoj su učestvovala dva teretna vozila, dva motocikla i jedno puničko vozilo. Saobraćaj je u potpunom prekidu, a aa licu mesta se nalaze vozila Hitne pomoći, vatrogasaca i saobraćajne policije.

Foto: Informer/M. D.

Neprilagođena brzina je u manje od 20 odsto slučajeva evidentirana kao uticajni faktor pri nastanku saobraćajne nezgode. Kombinacija neprilagođene brzine sa udruženim drugim uticajnim faktorima može doprineti nastanku saobraćajnih nezgoda, kod kojih upravo brza vožnja ne mora biti presudan faktor.

#Mladenovac

#Obrenovac

#Saobraćajna nesreća