AKTUELNO

Mionički kraj poznat je po izvorima lekovite vode, dok je Banja Vrujci vodeći centar za fizikalnu medicinu u Kolubarskom regionu. Opština Mionica je u ambulanti Vrujci u Centru za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju nabavila novi savremeni aparat za laseroterapiju.

Opština Mionica i predsednik Opštine prepoznali su ovaj potencijal, i uz nastojanje da se on dalje razvija, obnovljen je Centar fizikalne medicine Doma zdravlja Mionica, koji se nalazi u ambulanti u Vrujcima.

Služba fizikalne medicine i rehabilitacije u Banji Vrujci u svojoj ponudi ima balneoprocedure, elektroterapiju, magnetoterapiju, horizontalnu i kineziterapiju.

Foto: Opština MIonica

Zahvaljujući izdvojenim sredstvima Opštine Mionica, Centar raspolaže novim aparatima za trakcionu terapiju koja se preporučuje u kombinaciji sa ostalim terapijskim procedurama koje ova ambulanta nudi. Među najnovijim aparatima nalazi si uređaj za savremenu lasersku terapiju.

Laserska terpija je bezbolni neinvazivni metod koji se koristi u lečenju bolnih stanja, povreda, rana, preloma i neuroloških oboljenja.

Foto: Opština MIonica

Na taj način proširene su terapijske metode u službi fizikalne medicine i rahabilitacije, pri čemu će svi korisnici zahvaljujući ovom savremenom pristupu imati efikasan tretmam.

TERAPIJSKI CENTAR ZA MULTIPLU SKLEROZU

Izuzetan doprinos zdravstvenoj zaštiti Kolubarskog okruga predstavlja izgrađen terapijski centar namenjen za rehabilitaciju osoba obolelih od multiple skleroze u Banji Vrujci. Nastojeći da svim grupama stanovništva pomogne u lečenju ovih bolesti, Opština Mionica realizovala je ugovor o izgradnji terapijskog centra za multiplu sklerozu u ovoj banji. Donacijom Ambasade SAD, u izgradnju Centra uloženo je 48 miliona dinara. Izgrađeni objekat, zauzima površinu od 600 metara kvadratnih, poseduje 10 smeštajnih jedinica, sa ukupno 20 ležaja i zatvoreni bazen. Na raspolaganju je svim osobama obolelim od ove nepredvidive bolesti centralnog nervnog sistema, koja je na svetskom nivou dijagnostikovana kod dva i po miliona osoba, dok u Srbiji postoji sedam hiljada obolelih građana.

Foto: Opština MIonica

Kako bi nesmetano i bezbedno funkcionisao, u Centru se preduzimaju redovne mere dezinfekcije prostorija i koristi se propisana zaštitna oprema, koje ima u dovoljnoj količini.

#Centar za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju

#Kolubarski okrug

#Opština Mionica