AKTUELNO

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti u saradnji sa Misijom OEBS-a u Srbiji će u ponedeljak, 28. septembra održati kofnerenciju povodom obeležavnja Međunarodnog dana prava javnosti da zna.

Ovaj dan se u Srbiji obeležava od 2006. godine sa ciljem da inspiriše sve organe vlasti da poboljšaju transparentnost svog rada i saradnju sa građanima, a građane ohrabri da ostvare svoje pravo na slobodan pristup informacijama od javnog značaja i da prepoznaju organe vlasti kao svoje partnere.

Foto: poverenik.rs

Povodom obeležavanja ovog dana, tradicionalno se uručuju priznanja predstavnicima organa javnih vlasti koji su se u proteklih godinu dana istakli u afirmisanju prava javnosti na slobodan pristup informacijama, kao osnovnog ljudskog prava i jednog od fundamentalnih principa dobre uprave. Priznanje se dodeljuje i državnom organu za najbolji informator o radu, odabranom na javnom konkursu. Svi dobitnici priznanja će biti objavljeni tog dana, a biće predstavljena i Publikacija IX – „Stavovi i mišljenja Poverenika“.

Foto: poverenik.rs

Pored poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, govornici na ovom skupu će biti visoki zvaničnici međunarodnih institucija.

Foto: poverenik.rs

Svi zainteresovani će skup moći da prate uživo, putem video prenosa na zvaničnom Jutjub kanalu Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka od ličnosti u periodu od 11 do 12.30 časova.

Foto: poverenik.rs

#Međunarodni dan prava javnosti da zna

#Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka