AKTUELNO

Nepoverenje, sumnja i nevernost umeju često da nateraju partnere da se posluže tajnim prisluškivnajem kako bi šta druga polovina krije od njih, i iako su prislušni uređaji dozvoljeni samo nadležnim državnim organima, u današnje vreme nabavljaju ih i obični građani, rekao je za pink Božidar Spasić bivši šef Specijalnog tima službe državne bezbednosti.

- Imate nekoliko vrsta prisluškivača. Postoje prisluškivači koji izgledaju tako da se mogu neprimetno staviti u torbu ili kola osobe koju neko želi da prisluškuje. To je jedna spravica u koju se stavi određena kartica kako bi uređaj radio. Potom se prisluškivač ili lokator ubace u kola, kuću, tašnu, bukvlano bilo gde - kaže Spasić.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema njegovim rečima, prisluškicači i lokatori mogu biti velicine i do nekoliko centimetara.

- Lokatori vam sve vreme pokazuju gde se neko nalazi, i lako ga sa tim uređajem možete i prisluškivati - ukazao je on.

Foto: TV Pink Printscreen

Prema podacima, najčešći korisnici prisluškivača i lokatora su žene, koje se nelegalnoj upotrebi obih uređaja odaju kada žele da saznaju da li ih njihov emotivni partner vara.

Nabavnka i ugradnja prislušnih uređaja je jednostavna, mogu da se nabave putem interneta, a cena je dostupna svim platežnim grupama.

Foto: TV Pink Printscreen

Ekipa Pinka je ove tvrdnje testirala pozivom na broj sa oglas sa interneta.

Na osnovu razgovora sa osobom koja tvrdi da prodaje ove uređaje, prikupljene su infomracije o ceni koja iznos 65 evra po komadu i načinu uputrebe koji je krajnje jednostavan - uređaj se akrivira, ostavi u kola ili željeno mesto. Nakon nekoliko dana osoba kojanje postavila prisluškivač osoba koja prisluškuje može lako da sazna informaciju koja je bila povod za ovakav

Foto: TV Pink Printscreen

Slučaj Ljupka Stević

Protkele nedlje javnost u Srbiji postala je upoznat sa slučajem pevačice Ljupke Stević, koja je prisluškivala emotivnog partnera. Ipak, reakcije na to su podeljene, jedni bi bez problema prisluškivali i pratili emotivne partnere zbog nepoverenja, dok su drugi jasno istkli da se nikada ne bi odali takvom načinu otkrivanja istine.

#Božidar Spasić

#Lokator

#Prisluškivnaje

#praćenje