AKTUELNO

Ovaj virus je mnogo opasniji za ljude starosti preko 65 godina, tako da se grad Beograd trudi da pomogne i privatnim domovima, isto kao što to radi za državni, rekao je za televiziju Pink zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

Vesić je istakao da vojska obezbeđuje državne domove za stare, i da se sve radi kako bi se zaštitili korisnici.

„U našem državnom domu za stara lica nalazi se 1065 korisnika. Grad Beograd je popisao 132 privatna doma za stara lica, u njima ima 4358 ljudi, mi smo pre tri dana organizovali i stupili u kontakt sa svim domovima, i svima dopremili 10.000 maski za lice, kao i 10.000 rukavica“, rekao je Vesić.

Kako kaže, naloženo je svim opštinskim centrima da dezinfikuju prilaze domovima, ali i unutrašnje prostorije.

„Danas ćemo poslati i pakete sredstava za dezinfekciju svim privatnim domovima, jer u državnim to već postoji“, rekao je Vesić i dodao da žele da zaštite tu populaciju.

Kako kaže, trenutno se najveća bitka vodi u domovima za stara lica i dodaje da će nada da će uspeti da se ne ponavljaju situacije kao što se to dogodilo u Zemunu.

Foto: TV Pink Printscreen

„Oni koji su već zaraženi, idu dalje po medicinskom protokolu. A oni koji nisu zaraženi ostaju u domovima. Najvažnije je da njih zaštitimo, jer su ljudi preko 65 godina najugroženiji“, rekao je Vesić.

Kako kaže, za njih je ovaj virus mnogo opasniji i dodaje da će se truditi da pomognu i privatnim domovima.  

#Beograd

#Goran Vesić

#domovi za stare

'