AKTUELNO

Fenomenalan trik!

Već ste se umorili od svih gelova za čišćenje, tonika, seruma, ulja, maski ...? Spisak nije ni završen. Svakog jutra ustajete rano da biste u miru očistili i negovali lice, a onda ubrzo saznate da je vaša rutina nege toliko opsežna i dugotrajna da već prilično kasnite.

Pored toga, koži je ponekad potreban i mali predah od svih ovih savremenih tretmana nege, u čiju kupovinu nas svakog meseca uveravaju reklame savršenih lica.

Vrlo dobro deluje na kožu ako je svako malo pustite da malo diše i ne opterećujete je svim modernim "mastima". Možda zaista zvuči pomalo čudno umivati se gaziranom vodom, ali s obzirom na to da je ova tehnika lepote tako veliki trend u Japanu i Koreji, gde su žene poznate po savršeno čistoj koži.

Kako tačno funkcioniše?

Bilo da nanesete gaziranu vodu rukama na lice i kružno je masirate, baš poput gela za čišćenje, ili jednostavno potopite celo lice u činiji sa gaziranom vodom, ova tečnost može učiniti čuda na vašoj koži.

Šta više, tretman je toliko nežan da je pogodan za skoro sve tipove kože, jer ne izaziva iritaciju čak i na vrlo osetljivoj koži.

- Mineralna voda pomešana sa gaziranom vodom je ono što bi trebalo da pomogne u postizanju prednosti. Odnos smeše treba da bude 1: 1. Takođe, mineralna voda smanjuje "hrapavost" mehurića u gaziranoj vodi, pa je zaista najbolje napraviti mešavinu oba. Kao alternativu možete koristiti i mineralnu gaziranu vodu koju zatim morate u jednakim razmerama mešati sa običnom vodom - važno je razblažiti karbonizaciju, jer je voda tada mnogo nežnija za kožu - objašnjava Alisija Jun.

Kako započeti tretman?

Najbolji način za postizanje maksimalnog rezultata je stvaranje sopstvenog vodenog kupatila. Jednostavno pomešajte u posudi pola gazirane vode i pola mineralne vode. Zatim očistite lice kao i obično, a potom potopite lice u mešavinu vode dokle god možete zadržati dah.

Dovoljno je 10 sekundi, ali naravno možete i duže. Ponovite vežbu nekoliko puta. Trebali biste osetiti lagano peckanje, a nakon tretmana vaša koža će se obnoviti, revitalizovati i učiniti mnogo toniranijom.

Ako to radite jednom ili dva puta nedeljno, sigurno ćete uskoro primetiti pozitivnu razliku.

Ako nemate vremena za vodene kupke, napravite smešu vode u boci i koristite je umesto tonika nakon svakog čišćenja (nanesite rukama ili pamučnom podlogom).

#Koža

#Lepota