AKTUELNO

Čini vam se da je prerano za bore, ali se vaš odraz u ogledalu ne slaže s tim? Ništa čudno.

Bore se ne pojavljuju nakon što prođete magičnu brojku. Veliku ulogu na pojavu bora, pored gena, ima i način života. Postoje i neki pomalo neobični razlozi zbog kojeg se na vašem licu stvaraju bore.

Nedostatak fizičke aktivnosti

Baš i niste tip koji voli fizičku aktivnost, a još manje konkretno bavljenje sportom? Nažalost, možda je upravo to razlog vaših bora. Naime, jedno istraživanje tvrdi da su kod onih koji se redovno bave sportom znakovi starenja kože mnogo manje izraženi nego kod onih kojima sport baš i nije najdraža stvar na svetu.

Radite za kompjuterom

Ili jednostavno previše vremena provodite ispred svog laptopa.  Osim što svetlo koje se emitira s ekrana loše utiče na zdravlje kože, dok gledate u ekran često imate tendenciju da lagano stiskate oči. Ovo podstiče pojavu bora između obrva i onih u spoljašnjim delovima očiju.

Prečesto čistite lice

Iako vam izgleda da je dobro koži lici posvetiti više pažnje to i nije baš tako.Prečestim čišćenjem ćete s kože ukloniti prirodni sebum čija je glavna uloga hranjenje i hidratiziranje kože, a znate da koža koja nije dovoljno dobro hidratizirana ranije pokazuje znakove starenja.

Ne nosite sunčane naočare

Opet se vraćamo na temu žmirkanja, ovog puta zbog sunca, što dovodi do stvaranja bora. Osim toga, UV-filteri na naočarima zaštitiće područje oko očiju od štetnih sunčevih zraka.

#Lepota