AKTUELNO

Kada želite da izgledate savršeno, morate da mislite na sve, uključujući i to kakvu i koliku torbu nosite. Veličina torbe može da doprinese vašem izgledu, ako odabarete odgovarajuću, dok mala ili prevelika torba može da učini da izgledate deblje, niže...

Da biste to izbegli, evo kakvu torbu treba da nosite u odnosu na svoj tip građe.

Obrnuti trougao,

Ukoliko su vam ramena šira od kuova, želite da zadržite pažnju na kukovima, kako biste izgledali skladnije. Ne želite da privlačite pažnju na gornji deo tela, zato izaberite nešto veće torbe sa dužim kaiševima, kako bi vam dosezale otprilike do struka.

Pravougaonik

U ovom slučaju su ramena, kukovi i struk otprilike iste širine, a pravi izbor torbe može vizuelno da "stvori" obline. Najbolji izbor za vaš tip građe su veće torbe dužine do kukova. Takođe, najbolje će vam pristajati kožne ili torbe od nekog drugog čvrstog materijala.

Kruška

Ako ste građeni u obliku kruške, to znači da imate nešto šire kukove i donji deo tela, u odnosu na ramena i grudi. Da biste izgledali skladnije, obratite pažnju na dužinu kaiša torbe – idealno je da vam torbe doseže do visine kukova, nikako ispod.

Jabuka

Građa u obliku jabuke podrazumeva da vam je struk širi od kukova i grudi, ali torba može da doprinese balansiranijem izgledu. Vama ne pristaju male torbe i tašne, sa kratkim kaišima. Umesto toga, pravi izbor su veće torbe koje će vam dosezati ispod struka – jer ne želite dodatno da naglasite struk time što će vam tašna biti na struku.

Peščani sat,

Žene građene u obliku peščanog sata imaju približno jednaku širinu kukova i ramena, dok je struk uzan. Najbolji izbor za vas su torbe koje ne skrivaju vašu figuru – dakle, ne one velike . Eksperimentišite sa različitim teksturama i dezenima, noseći ih uz jednostavniju odeću, za dramatičniji efekat.

Važno je da torbe budu praktične, ali nemojte da zgrabite prvu koju vidite, već se potrudite da nađete neku koja dobro pristaje i ističe pozitivne osobine vaše figure.

#Torba

#moda

'