AKTUELNO

Nema posete obućaru!

Bilo da su u vašem cipelarniku lakovane čizme ili gležnjače od meke kože, izgledaćete mnogo bolje ako su bez pruga i fleka.Evo pet načina da vaš omiljeni par zauvek ostane nov.  

Pruge na lakovanim cipelama uklanjaju se vazelinom

Nanesite malo vazelina na čistu krpu i lagano trljajte kružnim pokretima dok linije ne budu potpuno uklonjene.    

Prava koža čisti se balzamom za kosu

Vaše kožne gležnjače izgledaju iz dana u dan sve gore. Umesto da kupujete proizvode za održavanje cipela, idite u kupatilo po balzam za kosu i čistu krpu i lagano utrljajte malu količinu balzama u kožu. Balzam će osvežiti kožu čizama - baš kao što vlaži kosu. 

Magičnom krpom uklanjaju se mrlje sa patika

Da, lako možete ukloniti mrlje na patikama pomoću magične krpe. Prvo je malo navlažite, a zatim lagano trljajte dok mrlja ne nestane. Magija!     

Mrlja na cipelama od antilop

Ako primetite mrlju na antilopu, upamtite da nije izgubljena sva nada. Izvadite neiskorišćenu gumicu iz fioke (najbolje su bela ili svetlo ružičasta) i obrišite mrlju. Trenje će uzrokovati da se mrlja podigne i postepeno ukloni sa osetljivog materijala.     

Oživite gumene čizme maslinovim uljem

Bele mrlje na cipelama su najgore. Najviše ih uzrokuju vlaga i toplota. S vremena na vreme vratite im sjaj nanošenjem malo maslinovog ulja na čistu krpu i poliranjem kružnim pokretima. I zapamtite, manje je više (čizme ne treba natopiti uljem).

#Cipele

'